Urządzenia Sous Vide
Opis
Metoda gotowania Sous Vide gwarantuje, że jedzenie jest soczyste, delikatne i zachowuje wysokie walory zdrowotne.
Żywność przygotowana tą metodą zachowuje bogatą gamę naturalnie występujących witamin i enzymów.
Gotowanie potraw metodą Sous Vide ogranicza redukcję masy produktu wyjściowego w wyniku gotowania o ok. 20%, w porównaniu do tradycyjnych metod obróbki termicznej produktu. Wpływa też na wydłużenie czasu przydatności do spożycia przygotowanych tym sposobem potraw.
Typowe zastosowania: urządzenie stanowi idealne rozwiązanie dla restauracji, serwujących potrawy a la carte - przygotowywane ze świeżych produktów.
Obudowa i pokrywa urządzenia jest wykonana w całości ze stali nierdzewnej i uszczelniona silikonową uszczelką.
Urządzenie jest wyposażone w bardzo precyzyjny termostat umożliwiający regulację temperatury co 0,1 °C, w zakresie od 45 do 85°C.
Sprawdż jakie są korzyści gotowania metodą Sous Vide. Zapraszamy do obejrzenia filmu!
Produkty
Model | Cena netto | Do koszyka |
---|---|---|
Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach – Sous Vide CSV-20 | 2532.00 zł | |
Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach – Sous Vide CSV-26 | 2787.00 zł |
Cechy
Pobór mocy [W] | 2000 |
---|---|
Wymiary opakowania [mm] | 680 x 495 x 410 |
Wymiary urządzenia [mm] | 570 x 370 x 310 |
Zakres regulacji temperatury | Do: +85°C |
Instrukcja obsługi | Pobierz |
---|